Rybie ogony

0 (0 ocen)

nazwa pochodzi od kształtu potrawy ............

Składniki:

  • * NA FARSZ
    * 75 dkg mięsa mielonego ( wieprzowego )
    * 3 cebule
    * czosnek ( może być granulowany )
    * sól
    * pieprz
    * ziołowe ziarenka smaku
    * CIASTO
    * 1kg i 1 szklanka mąki pszennej
    * 1 kostka margaryny
    * 3 szklanki mleka
    * 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Rybie ogony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Mięso i cebulę mielimy, dodajemy przyprawy do smaku.
  • 2. Z mąki, margaryny, mleka i proszku do pieczenia zagniatamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na niegrube placki i wykrawamy kółka o średnicy 20 cm.
  • przed pieczeniam rybie ogony 3.
    Na placki kładziemy porcję mięsa i zwijamy w rulony. Końcówki dokładnie sklejamy i robimy widelcem wzorki na kształt rybiego ogona.Na wierzchu robimy kilka nacięć.
  • 4. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 150-160 stopni.
  • 5.
    Każdy ogon przecinamy po upieczeniu w poprzek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy