Rybka w kołderce ziołowej

0 (0 ocen)

  • 15 min

Do tego dania możemy wykorzystać każdy rodzaj ryby. Zioła podkreślają smak dania.

  • 15 min

Składniki:

  • Ryba ( najlepiej filety rybne)
    2 jajka
    2 łyżki mleka
    Sól
    pieprz
    Zioła:
    2 łyżki zioła prowansalskie
    2 łyżki bazylii posiekanej ( ew. suszona)
    ½ łyżeczki przyprawy do ryb
    2 ząbki czosnku
    Tłuszcz do smażenia
    Bułka tarta do panierki.

Rybka w kołderce ziołowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rybka w kołderce ziołowej 1. Ryby opłukać . Jajko roztrzepać z mlekiem doprawiamy solą i pieprzem następnie posiekany czosnek i dodajemy wszystkie zioła. Obtaczamy filety z ryby i następnie panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron na tłuszczu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy