Rybne kotlety mielone

4.47 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób

Przygotowuję posiłki dla całej rodzinki, a wszyscy je chwalą, bo zarówno ich, jak i moim zdaniem są bardzo smaczne.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • ● 1 kg filetów z dowolnych ryb
    ● 1 jajko
    ● 2 duże czerstwe bułki
    ● 1 cebula
    ● sól
    ● pieprz
    ● olej
    ● tarta bułka do obtaczania kotletów
Wystaw ocenę:

4.47 (154 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne

Rybne kotlety mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rybne kotlety mielone 1. Filety rybne (jeśli używamy
    mrożonych, to najpierw je rozmrażamy)
    dokładnie myjemy
    pod bieżącą wodą, osuszamy
    papierowym ręcznikiem kuchennym
    i mielimy w maszynce
    do mięsa. Do masy rybnej
    wbijamy jajko. Czerstwe bułki
    namaczamy w wodzie lub mleku,
    a następnie mocno odciskamy
    i dodajemy do masy
    rybnej. Cebulę kroimy w drobniutką
    kostkę, również dodajemy
    do masy rybnej. Dokładnie
    mieszamy, doprawiamy solą
    i pieprzem do smaku.
  • Rybne kotlety mielone 2. Z otrzymanej masy formujemy
    owalne kotlety, obtaczamy
    je w tartej bułce.
  • Rybne kotlety mielone 3. Na patelni rozgrzewamy niewielką
    ilość oleju. Wkładamy
    kotleciki i smażymy, aż się zrumienią
    z obu stron. Podajemy
    z ziemniakami lub frytkami
    i dowolną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować