Rybny gulasz z pieczarkami

5 (183 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min

Taki gulasz podaję z ryżem lub z ziemniakami.

  • 45 min

Składniki:

  • 500 g filetów z morszczuka

    300 g pieczarek

    1 duża cebula


    2 dag mąki

    2 pełne łyżeczki koncentratu

    około 150 ml śmietanki 30%

    pęczek natki pietruszki

    sól ,pieprz,papryka ostra mielona ,sok z cytryny do smaku

    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Gulasz

Rybny gulasz z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. .Filety umyć,osuszyć ,skropić sokiem z cytryny,przyprawić solą i pieprzem,pozostawić w chłodnym miejscu na około 30 minut..Następnie pokroić w dość dużą kostkę,opruszyć mąką i usmażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu...

    .Cebulę obrać,drobno posiekać,usmażyć razem z oczyszczonymi i pokrojonymi w kostkę pieczarkami.Połączyć z rybą,skropić niewielką ilością wody ,dusić na małym ogniu przez około 7 minut,następnie wlać śmietanę wymieszaną z koncentratem,drobno posiekaną natką i papryką.Przyprawić solą i pieprzem.Smażyć do momentu zgęstnienia śmietany.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Morszczuk Pieczarki Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować