Rydze z kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Rydze podane w innym wydaniu wraz z kurczakiem, pyszne połączenie warte wypróbowania

  • 30 min

Składniki:

  • filet z kurczaka 1 szt
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    masło 1 łyżka
    rydze 20 dag
    natka pietruszki 0,5 pęczka

Rydze z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rydze oczyścić, duże pokroić na mniejsze kawałki. Filet pokroić w kostkę.

    Na patelni roztopić masło, dodać rydze i smażyć aż sok odparuje. Dodać mięso. Przyprawić do smaku solą i pieprzem i smażyć aż mięso się zrumieni. Na koniec dodać posiekaną natkę i wymieszać.

    Przełożyć na talerze, można podawać z ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.42 (185 ocen)

Rydze w przecierze

4.42 (185 ocen)

Rydze w przecierze

Anitka0804 Robię je co roku. 1 godz. 20 min