Ryż brązowy z brokułem i tuńczykiem

4.48 (145 ocen)

Szybki zdrowy obiadek ,lekki dietetyczny

Składniki:

  • * 1 woreczek ryż brązowy,
    * 1/2 puszki tuńczyk z wody,
    * 1 szt brokuł,
    * oliwa,
    * pieprz,
    * Sól,
    * 1 szt por,

    * przyprawa w płynie
Wystaw ocenę:

4.48 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż brązowy z brokułem i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu .Odcedzamy ,studzimy . Na patelni na oliwie 1 łyżeczka lub na masełku podsmażamy pokrojonego pora
  • 2. .Brokuł gotujemy na parze ,kroimy dość drobno . Takiego brokuła dodajemy na patelnie mieszamy z porem .
  • 3. Dodajemy ryż .Doprawiamy solą ,pieprzem i przyprawą w płynie .Na koniec dodajemy odsączonego z wody tuńczyka -mieszamy
  • 4. Podajemy na ciepło
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować