RYŻ KOKOSOWY Z BANANAMI I MANGO

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ryż gotowany w mleku kokosowym z dodatkiem owoców – pyszny, lekki i błyskawiczny do zrobienia!Taki deser zapakowany do słoiczka jest świetną przekąską zarówno w pracy, jak i szkole!

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 2 porcje )
    * wiórki kokosowe – 3 łyżki
    * mleko kokosowe – 300 ml
    * świeży imbir / posiekany – 1 szczypta
    * cukier brązowy – 1 łyżka
    * sól – 1 szczypta
    * ryż jaśminowy – 100 g
    * banan – 1 szt
    * soczyste mango – 0,5 szt
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ryż kokosowy z bananami i mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    W garnku gotujemy mleko kokosowe z cukrem, imbirem i odrobiną soli.

    Wsypujemy ryż, dodajemy podprażone wcześniej wiórki kokosowe i na wolnym ogniu gotujemy ok. 30 minut często mieszając.

    Mango oraz banana bardzo drobno siekamy, wkładamy na dno pucharków, przykrywamy porcją ryżu i kolejną warstwą owoców – do wykończenia składników.

    Całość możemy polać jeszcze odrobiną miodu i udekorować świeżą miętą.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Kokos Mango Mleko Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka

Podobne przepisy

To może cię zainteresować