Ryż po belgradzku Urszuli

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis dostałam od mojej kuzynki, wypróbowałam. Ta potrawa bardzo mi posmakowała. Robię to bardzo rzadko ponieważ trudno dostać cielęcinę.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - por mały posiekany: 0.5 sztuki
    - marchewka duż pokrojona w paski: 1 sztuka
    - seler pokrojony w kostkę: 0.5 sztuki
    - cebula pokrojona w piórka: 1 sztuka
    - cielęcina z udźca pokrojona: 400 gramów
    - wątróbka cielęca pokrojona: 150 gramów
    - olej słonecznikowy do smażenia: 2 łyżki
    - masło naturalne: 15 gramów
    - ryż: 2 szklanki
    - natka pietruszki posiekana: 1 pęczek
    - sół i pieprz: 1 łyżeczka
    - estrogan: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż po belgradzku urszuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ryż po belgradzku 1. Por, marchew i seler zalać wodą i dusić 20 min. Kostkę bulionu rozpuścić w dużej ilości wrzącej wody , dodać ryż i gotować około 20 min.Na patelni rozgrzać olej, smażyć na nim cielęcinę do zrumienienia dodać cebulę i dusić 10 min. Dodać wątrobę i smażyć 2 min. Przyprawić pieprzem, estragenem i pietruszką.Ryż odcedzić, przełożyć do miski i zmieszać z warzywami , mięsem i pietruszką.Do filiżanek nakładać ryż, lekko ugniatać i wyłożyć na półmisek. Przed podaniem należy włożyć do piekarnika. Podawać z dowolnym sosem i sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować