Ryż z dynią i cynamonem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Na deser lub słodką kolację

  • 60 min

Składniki:

  • - 200 g ryżu białego
    - 500 g dyni startej na tarce
    - 6 łyżek śmietany 18%
    - cynamon - ilość wg uznania
    - cukier do posypania
    - masło do wysmarowania formy

Ryż z dynią i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem niewielkiej ilości soli. Masłem posmarować formę. Wyłożyć 1/2 ugotowanego ryżu. Na to wyłożyć tartą dynię i posypać niewielką ilością cynamonu. Na dynię wyłożyć pozostały ryż. Polać śmietaną i posypać cynamonem.
    Zapiekać 30 min w temperaturze 180 stopni.
    Podawać na ciepło, posypując cukrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy