Ryż z jabłkami o smaku piernikowym

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Podczas wieczerzy wigilijnej dzieciaki będą zachwycone z takiego deseru. Można też serwować go na śniadanie, ryż wcale nie musi być nudny.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 torebka ryżu
    Sok z wisni ¾ szklanki ew syrop
    1 słoik 0,7 litrowy dżemu z jabłek o smaku piernikowym
    1 szklanka wiśni osączonych z syropu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ryż z jabłkami o smaku piernikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem soku wiśniowego.
    Następnie osączyć i układać w salaterce lub pucharkach kolejne warstwy:
    Ryż- wiśnie - jabłka- ryż-jabłka i udekorować wisienkami
    Smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno.
    Uwagi:
    Gdy nie mam musu o smaku piernikowym wówczas do zwykłego musu z jabłek dodaję 1 płaską łyżeczkę przyprawy do piernika.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować