Danie powstało na prędko z tego co było pod ręką. Szybkie i smaczne danie polecamy dla zapracowanych ;)
35 min
Składniki:
150 g ryżu
250 mielonego mięsa z szynki
1 cebula słodka
pęczek szczypiorku
250 g pieczarek
250 g mrożonej fasolki szparagowej (u nas zielona)
mała puszka kukurydzy
1 łyżka sosu sojowego
sól ,pieprz
Ryż z mięsem i fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Ryż gotujemy na sypko.
Na dużej patelni podsmażamy posiekaną cebulę ,pokrojone w plasterki pieczarki ,fasolkę szparagową ,smażymy 5 min. Następnie dodajemy mięso mielone ,rozdrabniamy je widelcem ,oprószamy solą i pieprzem ,dodajemy sos ,smażymy 10-15 min. Do całości dodajemy ryż i osączoną z zalewy kukurydzę. Smażymy jeszcze kilka minut ,do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem ,mieszamy z posiekanym szczypiorkiem.
Komentarze