Ryż z pieczarkami

4.5 (194 ocen)

  • 30 min

Pyszny i szybki sposób na obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki (na 4 osoby):

    300g pieczarek
    2 woreczki ryżu
    2 małe cebule
    Sól, pieprz do smaku
    Tarty parmezan
    Oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Risotto

Ryż z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzać oliwę, przełożyć na nią cebulę i podsmażyć na złotobrązowy kolor. Dodać umyte i pokrojone pieczarki. Dusić ok. 15 minut, aż grzyby zmiękną.
    Ryż ugotować według przepisy na opakowaniu (nie rozgotować).
    Ugotowany ryż dodać do warzyw, wymieszać na patelni.
    Doprawić do smaku solą i pieprzem, przełożyć na talerze i posypać startym parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parmezan Pieczarki Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować