Ryżanka z serkiem topionym

0 (0 ocen)

Kremowa zupa ryżowa z pieczarkami i marchewką. Bardzo aromatyczna, korzenna. Przyprawiona curry, kminkiem, tymiankiem oraz majerankiem. W tym wypadku sukces smakowy tkwi w prostocie.

Składniki:

  • Zestaw B

    Składniki podstawowe z zestawu:
    6 łyżek suchego ryżu
    350 g oczyszczonych pieczarek
    3 średnie marchewki (łącznie 250g)

    Składnik podstawowy dodatkowy:
    200 g serka topionego kremowego

    Składniki robocze:
    2 łyżki oleju
    8 szklanek wody
    1 łyżeczka tymianku suszonego
    1 łyżeczka majeranku suszonego
    1 łyżeczka kminku mielonego
    1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
    8 płaskich łyżeczek przyprawy typu Vegeta
    3 - 4 łyżeczki curry
    sól do smaku

    Dekoracja:
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Przystawki Krem

Ryżanka z serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryżanka z serkiem topionym 1. W garnku rozgrzać olej, wsypać curry oraz suchy ryż. Smażyć kilka minut, mieszając.
  • Ryżanka z serkiem topionym 2. Następnie wlać wodę, wsypać tymianek, majeranek, kminek, paprykę i Vegetę. Mieszając, doprowadzić do wrzenia. Gotować 10 min, co jakiś czas mieszając. Dołożyć obrane i pokrojone w plastry marchewki oraz rozdrobnione pieczarki. Gotować do miękkości warzyw i grzybów (ok. 10 min).
  • Ryżanka z serkiem topionym 3. Następnie dodać serek i podgrzewać, aż serek całkowicie się rozpuści. Zupę doprawić do smaku.

Porady

Wodę i Vegetę można zastąpić bulionem warzywnym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować