Ryżowa przekąska na ciepło

0 (0 ocen)

Po raz pierwszy zrobiłam zapiekany ryż i jest super smaczny:)

Składniki:

  • Składniki podstawowe:

    4 łyżki ryżu
    1 ugotowana marchewka
    150 g mrożonych maślaków

    Składniki dodatkowy:
    2 plastry sera żółtego

    Składniki robocze:

    1 łyżka bułki tartej
    1 jajko
    1 łyżka posiekanego szczypiorku
    1 łyżka masła
    1 łyżka sosu worcester
    Sól,pieprz

    Dekoracja:
    ketchup, lisek bazyli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Przekąski Ser

Ryżowa przekąska na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować do miękkości, odcedzić i ostudzić. Grzybki rozmrozić. Na patelni roztopić masło i udusić grzybki. Doprawić sosem worcester.
  • image-1l57beq 2. Do miski przełożyć ryż, dodać grzybki.
  • image-195win2 3. Marchewkę pokroić w małą kostkę i dodać do miski.
  • 4. Dodać szczypiorek, jajko i bułkę. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Po raz kolejny wymieszać.
  • image-0yh4bxr 5. Do foremek na muffinki nałożyć po dużej łyżce masy. Ser przekroić na pół. Zwinąć w rulon i wcisnąć w masę ryżową.
  • image-0r986xj 6. Nałożyć po kolejnej łyżce masy i wyrównać. Piekarnik rozgrzać do 200 st i piec około 20 minut. Wyjąć z piekarnika i zostawić na około 5 minut aby odpoczęło. Następnie wyjąć z foremek i podawać. Dobrze smakuje z ketchupem, zapraszam:).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Ryż Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować