Ryżowa przekąska na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż ugotować do miękkości, odcedzić i ostudzić. Grzybki rozmrozić. Na patelni roztopić masło i udusić grzybki. Doprawić sosem worcester.
2.Do miski przełożyć ryż, dodać grzybki.
3.Marchewkę pokroić w małą kostkę i dodać do miski.
4.Dodać szczypiorek, jajko i bułkę. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Po raz kolejny wymieszać.
5.Do foremek na muffinki nałożyć po dużej łyżce masy. Ser przekroić na pół. Zwinąć w rulon i wcisnąć w masę ryżową.
6.Nałożyć po kolejnej łyżce masy i wyrównać. Piekarnik rozgrzać do 200 st i piec około 20 minut. Wyjąć z piekarnika i zostawić na około 5 minut aby odpoczęło. Następnie wyjąć z foremek i podawać. Dobrze smakuje z ketchupem, zapraszam:).
Komentarze