Rzodkiewka na ciepło do obiadu

4.98 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Bardzo dobrze smakuje z mięsem i ziemniakami.

  • 20 min

Składniki:

  • 350 g rzodkiewek bez liści
    łyżka masła
    sól, pieprz czarny
    szczypta czosnku granulowanego
    szczypta chilli i pieprzu ziołowego
Wystaw ocenę:

4.98 (161 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Rzodkiewka na ciepło do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewki myjemy. Większe kroimy w ćwiartki, mniejsze na połówki. Na patelni rozpuszczamy masło, wsypujemy rzodkiewki. Smażymy je aż zmiękną i dobrze się zrumienią. Solimy, doprawiamy pieprzem. Na koniec delikatnie do smaku doprawiamy czosnkiem, pieprzem ziołowym i chilli. Podajemy gorące do obiadu.

Porady

Na koniec smażenia, możemy dodać do rzodkiewek 2 łyżki bułki tartej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzodkiewka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować