Rzodkiewka ze śmietaną

4.5 (154 ocen)

  • 15 min

Najprostsza surówka z rzodkiewki. Taką surówką robiła jeszcze moja babcia

  • 15 min

Składniki:

  • pęczek rzodkiewek
    100 ml śmietany
    szczypta pieprzu
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Rzodkiewka ze śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewkom obrywamy natke a następnie dobrze je myjemy i obcianmy ogodnki. Rzodkiewki kroimy w plasterki lub inne ulubione kawałki. Przekładamy do miski.
  • 2. Śmietanę najlepiej gęstą, mieszamy z odrobiną soli i pieprzu sprawdzając smak czy już nam odpowiada. Śmietaną zalewamy rzodkiewkę i mieszamy. Odstawiamy na 5-10 min, mieszamy jeszcze raz i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Amerykańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować