Rzodkiewki z kaszą gryczaną

0 (0 ocen)

  • 20 min

Jest to ciekawe zestawienie smaku rzodkiewki i kaszy. Doskonałe danie dla osób lubiących zdrowo i szybko zjeść.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na 3 porcję:
    - 1 szklanka kaszy gryczanej,
    - Pęczek rzodkiewek (około 10),
    - 1 duża cebula,
    - Sól, pieprz do smaku,
    - 1 duża łyżka masła,
    - 1-2 cm papryczki chili,

Rzodkiewki z kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rzodkiewki z kaszą gryczaną 1. Kaszę gotujemy na sypko. W ty celu zalewamy ją 2 szklankami gorącej wody i razem gotujemy do momentu aż wpije wodę. W trakcie gotowania delikatnie kaszę solimy do smaku. Odstawiamy do napęcznienia.
    Cebulę kroimy w piórka i rumienimy na maśle. Dokładamy do niej drobno pokrojoną paprykę oraz rzodkiewki pokrojone na ćwiartki. Razem smażymy około 5 minut. Dokładamy do całości kaszę. Razem podgrzewamy i doprawiamy do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy