scampi tagiatelle

4.5 (153 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Przepis jest niezwykle prosty, powstał podczas cotygodniowego, wspólnego gotowania we dwoje.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron tagiatelle: 400 gramów
    - krewetki: 250 gramów
    - creme fraiche: 200 mililitrów
    - pomidorki koktajlowe przekrojone na połówki: 250 gramów
    - pietruszka zielona: 1 pęczek
    - czosnek rozgnieciony ząbki: 2 ząbki
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Scampi tagiatelle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy makaron al dente.
  • 2. W międzyczasie na rozgrzanej oliwie podsmażamy krótko czosnek, następnie dodajemy krewetki. Gdy krewetki będą już miękkie dodajemy creme fraiche (ew. śmietana). Całość podgrzewamy ok. 2 minut. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  • 3. Myjemy i kroimy na połówki pomidorki i dodajemy do krewetek z creme fraiche. Siekamy natke pietruszki.
  • 4. Ugotowany makaron wykladamy na talerze, polewamy sosem z krewetkami i pomidorkami. Całość posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krewetki Owoce Makaron Crème fraîche

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować