Tosty z kotletami schabowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety schabowe umyć,osuszyć na papierowym ręczniku,rozbić,panierować w mieszance mąki pszennej i kukurydzianej.
Usmażyć powoli na rumiano na oleju lub smalcu.
2.Tosty opiec na złoto,odstawić.Cebulę obrać i pokroić w piórka,sparzyć wrzątkiem,pomidora pokroić w plastry.
Jaja ubić ze śmietaną,doprawić solą i połowa mieszanki.
3.Dno podłużnego naczynia żaroodpornego posmarować oliwą,wlać około 1/4 jajek ze śmietaną,ułożyć w naczyniu 4 opieczone kromki chleba tostowego na każdej kłaść plaster sera,usmażony schab,trochę cebuli,plaster pomidora-osolić,posypać szczyptą mieszanki przypraw,położyć drugi plaster sera,przykryć chlebem tostowym,zalać resztą mieszanki jajek ze śmietaną.
Zapiekać około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
Przed podaniem można udekorować listkami bazylii.
Komentarze