Schab w papryce

4.49 (196 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Papryka świetnie smakuje dodana do dań z wieprzowiny, przedstawiam pomysł na schab z dużą ilością papryki. Kolory dowolne:).

Składniki:

  • 1 kg schabu
    1,5 kg papryki (mix kolorów)
    3 duże cebule
    2 płaskie łyżki mąki
    2 łyżeczki papryki słodkiej
    1 łyżeczka papryki ostrej
    1/2 łyżeczki czosnku
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz, olej
Wystaw ocenę:

4.49 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab w papryce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy w plastry a następnie w paski. Paprykę kroimy w słupki, cebulę w kostkę.
  • 2. Na rozgrzanym oleju, na dużym gazie podsmażamy schab oprószony 2 łyżkami mąki i wszystkimi przyprawami. Schab powinien się zarumienić. Dodajemy paprykę, cebulę, podsmażamy chwilę, po czym dolewamy 3/4 szklanki wody. Dusimy pod przykryciem przez około 15 minut, po czym zdejmujemy pokrywkę i pozwalamy wodzie wyparować. Po tym czasie papryka powinna być już miękka.
  • 3. Do powstałego sosu dodajemy koncentrat pomidorowy. Dusimy jeszcze chwilę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować