Schab w sosie cebulowym

4.5 (140 ocen)

  • 1 min

Smak sosu jest wyśmienity!

  • 1 min

Składniki:

  • - 3-4 plastry schabu bez kości
    -1 zupa cebulowa Knorr
    -2 kostki bulionowe
    -0,5 l wody
    -1 cebula
    -2 ząbki czosnku
    -tymianek, pieprz
    -1 łyżka jogurtu naturalnego
    -1 łyżeczka mąki
    -trochę oliwy lub masła do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab w sosie cebulowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozbity schab obsmażyć na rumiano, przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać tymianek i rozgnieciony czosnek. Bulion z zupą zagotować w 0,5 l wody. Zalać schab, dodać posiekaną cebulę. Piec pod przykryciem ok. 1h. Na koniec zagęścić mąką z jogurtem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.46 (186 ocen)

Zdobywca nagrody

Schab

To może cię zainteresować