Schab w sosie serowym z pieczarkami

4.49 (145 ocen)

Plastry schabu w delikatnym , kremowym sosie serowym.Pieczarki dzięki duszeniu zachowują jędrność a cebula delikatnie zaostrza smak. Polecam na rodzinne obiady.

Składniki:

  • 0,5 kg schabu bez kości
    sól , pieprz
    mąka pszenna
    smalec do smażenia
    300g. małych pieczarek
    2 cebule
    200g serka topionego kremowego
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.49 (145 ocen)

Schab w sosie serowym z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schab w sosie serowym z pieczarkami 1. Schab umyć , osuszyć , pokroić w plastry , mi wyszło sześć.
    Każdy kawałek mięsa rozbić tłuczkiem , oprószyć z obu stron solą i pieprzem a następnie obtaczać w mące pszennej.
  • Schab w sosie serowym z pieczarkami 2. Na patelni rozgrzać smalec , smażyć mięso na rumiano.
  • Schab w sosie serowym z pieczarkami 3. Pieczarki obrać ,umyć , osuszyć.
    Każdą przekroić na pół.
    Obrane cebule pokroić w piórka.
  • Schab w sosie serowym z pieczarkami 4. W garnku układać warstwami część warzyw oraz plaster mięsa.
  • Schab w sosie serowym z pieczarkami 5. Danie podlać wodą tyle by zakrywała składniki
    Dusić 20 min.
  • Schab w sosie serowym z pieczarkami 6. Po tym czasie dodać serek topiony , dusić kolejne 30 min co jakiś czas delikatnie mieszając.
    W między czasie sos doprawić solą i pieprzem wg. gustu.
    Podawać posypane natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Pieczarki Schab Serek Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować