Schab z owocami w galarecie

4.5 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Robię go zwykle na każde święta.

Składniki:

  • 60 dag cienkiego schabu
    Po 10 dag suszonych śliwek i moreli
    Sól
    Pieprz
    Curry
    1 l bulionu
    Żelatyna na 1 l płynu
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Galareta Dania główne

Schab z owocami w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy i osuszamy. Rozcinamy na płat i rozbijamy. Oprószamy solą, pieprzem oraz curry.
  • 2. Śliwki i morele osobno zalewamy wrzątkiem i chwilę moczymy. Odcedzamy i studzimy, a następnie układamy na mięsie. Ciasno rolujemy i obwiązujemy kuchenną nicią.
  • 3. Roladę podsmażamy z obu stron na rozgrzanym oleju. Następnie pieczemy pod przykryciem ok. 40 minut w temp. 170 °C, co jakiś czas odwracając.
    Studzimy. Usuwamy nici. Roladę kroimy w plastry
    i układamy na półmisku.
  • 4. Bulion mieszamy z żelatyną, lekko tężejącą galaretą zalewamy mięso. Odstawiamy do zastygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Mleko Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować