Schab z jajkiem

4.49 (193 ocen)

Smakuje rewelacyjnie

Składniki:

  • 1kg schabu
    4 jajka
    3 liście laurowe
    6 ząbków czosnku
    1/2 łyżeczki pieprzu
    2 łyżki przyprawy do mięsa wieprzowego
    2 łyżeczki majeranku
    3 łyżki soli
    1,5 l wody
    rękaw do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.49 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane

Schab z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo i obieramy. Schab zalewamy wodą aby cały był przykryty, dodajemy wszystkie przyprawy i pokrojony w plasterki czosnek. Mieszamy i odstawiamy na 12 godzin do lodówki. Po tym czasie w schabie robimy wgłębienie aby weszły 2 palce. W środek wkładamy gotowane jajka. Schab posypujemy jeszcze solą , pieprzem, czosnkiem, przyprawą do wieprzowiny i majerankiem.


  • 2. Mięso wkładamy do rękawa do pieczenia zapinamy klipsami i wkładamy do blaszki. Blaszkę z mięsem wkładamy do piekarnika i pieczemy około 2 godzin w 180C. Przekręcamy schab na druga stronę co pół godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować