Schab z pieczarkami i boczkiem

4.5 (144 ocen)

Tak przygotowany ma wyjatkowy smak.

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kosci
    200 gr pieczarek
    100 gr sera zoltego
    6 plastrow boczku wedzonego
    pietruszka
    sol,pieprz
    maslo do pieczarek
    2 marchewki
    pomidorki koktajlowe
    patyczki do szaszlykow
    rekaw do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab z pieczarkami i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Osuszony schab nacinamy w odstepach okolo 1cm (na szerokosc)nie do konca ,maja wyjsc tzw.kieszonki.Solimy i odstawiamy do lodowki na okolo 1 godzine.W miedyczasie kroimy pieczarki na grube plastry i dusimy na masle okolo 15',gotowe mieszamy z pietruszka i serem zoltym pokrojonym w kostke,takim farszem wypelniamy kieszonki schabu i na wierzch kazdej dajemy plaster boczku.Mieso spinamy patyczkami do szaszlykow i wkladamy do rekawa do pieczenia z dodatkiem pomidorkow koktajlowych i marchewka pokrojana na kawalki.Pieczemy 50 ' w 180° po tym czasie rozcinamy rekaw i pieczemy jeszcze 10' Schab kroimy na plastry w miejscu naciecia.

Porady

Upieczone mieso mozna pokroic wzdluz(jak na zdjeciu)a nie w miejscu naciecia kieszonek,wowczas ciekawie wyglada.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować