schab z pieczarkami i żółtym serem

4.5 (171 ocen)

  • 30 min

Pyszna odmiana zwykłego kotleta schabowego ;)

  • 30 min

Składniki:

  • 200-300 g schabu (u mnie 3 plastry po ok. 1 cm grubości)
    1 jajko
    bułka tarta
    olej do smażenia
    1 cebula
    5 pieczarek (50 g)
    1 łyżka masła
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    sól, pieprz
    50 g sera żółtego
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab z pieczarkami i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry kotletów schabowych rozbić tłuczkiem do mięsa, oprószyć z każdej strony solą i pieprzem. Każdy kotlet namaczać w roztrzepanym jajku oraz obtaczać z każdej strony w bułce tartej. Smażyć na małej ilości rozgrzanego oleju
  • 2. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Na usmażone schabowe nałożyć warstwę pieczarek z cebulką. Następnie wierzch obsypać żółtym serem. Całość zapiec chwilę na patelni pod przykryciem lub w piekarniku, do momentu roztopienia się sera.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować