SCHAB ZAPIEKANY

5 (190 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Bardzo pyszny schab.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • -ok.1,50 kg. schabu-(pokrojonego na kotlety)
    -2 cebule-(pokrojone w talarki)
    -ok.15 dkg.sera twardego w plasterkach-(tyle ile plastrów schabu)
    -plasterki boczku, albo jakiejś wędliny
    -majonez, olej, 2 kostki rosołowe.
Wystaw ocenę:

5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab zapiekany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etapy przygotowań 1. Rosołki rozetrzeć z 1/2 szklanki oleju, w misce. Włożyć kotlety wymieszać i odstawić na pół godziny.
    Blachę z piekarnika, posmarować olejem. Poukładać krążki cebuli,tyle ile jest kotletów.Poukładać na cebuli kotlety.Na każdym, krążek cebuli,boczek i plasterek twardego sera. Na serze rozsmarować po czubatej łyżeczce majonezu.Piec w nagrzanym piekarniku, ok.45min. w 175*.Można tak postąpić z karczkiem,filetami z kury, albo innym mięsem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Cebula Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować