Schab na 2 porcje
Sól, lub jarzynka i pieprz kolorowy
1 jajko z odrobiną mleka i bułka tarta do panierki
Pieczarki przesmażone z cebulą, po 3 łyżki na każdy schabowy
Ser żółty starty na grubych oczkach po 2 łyżki na każdy plaster schabu
2 łyżki posiekanego szczypiorku
Schab zapiekany z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab pokroić na porcje, rozbić, przyprawić do smaku, przykryć szczelnie folią spożywczą i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Następnie panierować w bułce tartej jajku rozmąconym z mlekiem i znów w bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor.
Blaszkę wysłać pergaminem lub folią aluminiową, ułożyć schabowe.
Na każdym ułożyć po 3 łyżki usmażonych pieczarek a na wierzch po 2 łyżki sera żółtego.
Wstawić do nagrzanego piekarnika 200 st na ok. 15 minut.
Po wyjęciu posypać posiekanym szczypiorkiem i podać z ziemniakami i ulubioną surówką
Komentarze