Schab ze szpinakowymi rowkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Aby danie mięsne miało fantastyczny smak i wygląd wystarczy trochę czasu i odrobina kulinarnego zamiłowania. Takie mięso wieprzowe to wymarzony sposób na niedzielny obiad. Przekonacie się,że szpinak może smakować doskonale!

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Około 1,5 kg kawałek schabu bez kości,
    Przyprawa do mięsa wieprzowego
    Kilka łyżek ostrej musztardy
    Szklanka rozdrobnionego rozmrożonego szpinaku lub świeżego
    2-3 ząbki czosnku
    Łyżka serka topionego
    Około pół szklanki startego sera żółtego
    Białko
    Ostra i słodka papryka w proszku
    Sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab ze szpinakowymi rowkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab umyj, osusz i zrób 3 nacięcia na około 2-3 cm, tak aby tworzyły rowki. Mięso dokładnie natrzyj przyprawą do mięsa wieprzowego i posmaruj musztardą. Odstaw do lodówki na około 2 godziny.
  • 2. Przygotuj pastę szpinakową. Szpinak przesmaż uduś chwilę na odrobinie oleju. Dodaj serek topiony i przeciśnięty przez praskę czosnek. Odstaw masę do przestudzenia. Gdy ostygnie dodaj do niego ser żółty oraz obite białko. Przypraw solą i pieprzem do smaku.
  • 3. Masą szpinakową wypełnij nacięcia w mięsie. Następnie całość owiń folią aluminiową. Piecz około 1,5 h w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować