Schab ziołowo-musztardowy

5 (177 ocen)

Pyszne i bardzo aromatyczne mięso zarówno na gorąco, jako dodatek do obiadu, jak również na zimno.

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości

    Marynata:
    sól, pieprz
    łyżka czosnku granulowanego
    5 łyżeczek musztardy
    po 1 łyżce majeranku i tymianku
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab ziołowo-musztardowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schab w ziołowo musztardowej marynacie 1. Schab umyć i osuszyć. Natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. W miseczce wymieszać musztardę z olejem , majerankiem i tymiankiem. Posmarować mięso i wstawić na noc do lodówki.
    Piec ok 1,5 godziny w rękawie do pieczenia w temp. 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować