Bardzo proste i nieskomplikowane danie do wykonania w parę minut
Składniki:
SKŁADNIKI:
350 g schabu
Pół papryki czerwonej
Pół papryki żółtej
2 cebule małe
4 ząbki czosnku
1 szklanka pikantnego keczupu
Przyprawa uniwersalne warzywna
Przyprawa do mięs
Mąka do obtoczenia
Oliwa do smażenia
Schab duszony w keczupie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE
Schab dokładnie myjemy i osuszamy. Kroimy w paski i posypujemy z każdej strony delikatnie przyprawą do mięs. Każdy kawałek obtaczamy w mące i smażymy na złoto z każdej strony . W między czasie obieramy cebulę , czosnek a z papryk usuwamy gniazda nasienne . Cebulę kroimy w kostkę i dorzucamy do mięsa paprykę kroimy w paski i dokładamy do reszty składników Podlewamy wodą i dusimy około 15 minut pod przykryciem . Po tym czasie do mięsa dokładamy keczup i przeciśnięty czosnek , dusimy jeszcze z 10 minut. Doprawiamy do smaku jeśli jest taka potrzeba . Podajemy z ryżem > Gotowe smacznego
Porady
Do potrawy zamiast papryki idealnie nadadzą się także pieczarki
Komentarze