SCHAB DUSZONY W KECZUPIE

4.5 (157 ocen)

Bardzo proste i nieskomplikowane danie do wykonania w parę minut

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    350 g schabu
    Pół papryki czerwonej
    Pół papryki żółtej
    2 cebule małe
    4 ząbki czosnku
    1 szklanka pikantnego keczupu
    Przyprawa uniwersalne warzywna
    Przyprawa do mięs
    Mąka do obtoczenia
    Oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab duszony w keczupie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1bdy66m 1. WYKONANIE
    Schab dokładnie myjemy i osuszamy. Kroimy w paski i posypujemy z każdej strony delikatnie przyprawą do mięs. Każdy kawałek obtaczamy w mące i smażymy na złoto z każdej strony . W między czasie obieramy cebulę , czosnek a z papryk usuwamy gniazda nasienne . Cebulę kroimy w kostkę i dorzucamy do mięsa paprykę kroimy w paski i dokładamy do reszty składników Podlewamy wodą i dusimy około 15 minut pod przykryciem . Po tym czasie do mięsa dokładamy keczup i przeciśnięty czosnek , dusimy jeszcze z 10 minut. Doprawiamy do smaku jeśli jest taka potrzeba . Podajemy z ryżem > Gotowe smacznego

Porady

Do potrawy zamiast papryki idealnie nadadzą się także pieczarki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować