Schab duszony w porach

5 (160 ocen)

Mięsko soczyste miękkie i smaczne

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    2 łyżeczki przyprawy do wieprzowiny
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    1 łyżka mąki
    1 por
    pieprz, sól
    smalec do smażenia
    1/2 szkl bulionu
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab duszony w porach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso lekko rozbić, posypać przyprawami i mąką. Kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć na rumiano z obu stron. Podlać bulionem.
  • 2. Pora oczyścić, pokroić w grube ukośne plastry, dodać do mięsa, przykryć i dusić do czasu aż mięso będzie miękkie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Por Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować