Schab duszony z kapustą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

kiełbasą oraz boczkiem.Rewelacyjne danie.Polecam.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 6 grubych plastrów schabowego (ok.180g.każdy)
    1/2 średniej białej kapusty
    3 cebule
    kiełbasa zwyczajna
    300g. boczku wędzonego
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 łyżeczka musztardy
    4 łyżki oleju rzepakowego
    1 szklanka bulionu
    majeranek,kminek
    sól,pieprz,kozieradka do smaku

Schab duszony z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab nacinamy nożem na środku.Kiełbasę,boczek kroimy na długie paski,przeplatamy przez środek schabu,solimy,pieprzymy.Kapustę,cebulę kroimy w dużą kostkę.W dużej misce mieszamy cebulę,kapustę,koncentrat,musztardę,olej,wsypujemy kminek,majeranek,kozieradkę,solimy,pieprzymy.Schab,kapustę przekładamy na przemian w brytfance(zaczynając od kapusty i kończąc kapustą),Zalewamy bulionem,dusimy pod przykryciem do miękkości na średnim ogniu.Schab porcjujemy na talerzach podajemy z pieczonymi ziemniakami oraz kapustą.SMACZNEGO.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy