Schab faszerowany oliwkami i pomidorami suszonymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć osuszyć. Naciąć wzdłuż w trzech miejscach na głębokość ok.6 cm. Wszystkie składniki na marynatę połączyć i dokładnie natrzeć mięso (również w nacięciach). Przykryć i odstawić do lodówki na min.3-4 godz.
2.Pomidorki suszone i oliwki osączyć z zalewy, pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać ze sobą. Nafaszerować nimi przecięcia w mięsie i ciasno związać nićmi kuchennymi.
3.Następnie tak przygotowany schab włożyć do rękawa do pieczenia i piec ok.90 minut w 180 st. Na 10 minut przed końcem pieczenia rozchylić rękaw, by mięso zrumieniło się. Podawać pokrojone w plastry z ziemniakami i ulubioną surówką.
Komentarze