Schab nadziewany kiełbasą

4.5 (166 ocen)

  • 2 godz.

Idealne mięsko zarówno na obiad jak i przystawka na przyjęcie ze znajomymi.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1kg schabu
    pętko dobrej kielbasy kiełbasy
    2 cebule
    kostka rosołowa

    MARYNATA:
    1 łyżeczka papryki ostrej
    1 lyżeczka oregano
    vegeta lub kucharek
    1 łyżeczka majeranku
    łyżka miodu
    łyżeczka musztardy
    sól
    4 łyżki oleju

Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab nadziewany kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników robimy marynatę i nacieramy ją mięso. Wstawiamy do lodówki na 30 min. Przygotowujemy bulion z kostki rosołowej.
  • 2. Po minionym czasie ostrym i długim nożem przebijamy schab na środku przez całą długość mięsa.
    W utworzone nacięcie wkładamy kiełbasę i lekko obsmażamy z dwóch stron na patelni z dodatkiem cebulki.
  • 3. Przekładamy schab do brytfanny podlewając wcześniej przygotowanym bulionem Pieczemy 1,5 godz w temperaturze 180 st.
  • 4. Wykładamy mięso na talerz do wystudzenia, zaś sos zlewamy do garnka i zagęszczamy.
  • 5. Schab z kiełbasą można podawać na zimno jako przystawkę i na ciepło z sosem i ziemniakami.

Porady

Do nadziania mięsa lepiej nadaje się cieńsza kiełbasa, a jej długość zależna jest od długości schabu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować