Schab nadziewany kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników robimy marynatę i nacieramy ją mięso. Wstawiamy do lodówki na 30 min. Przygotowujemy bulion z kostki rosołowej.
2.Po minionym czasie ostrym i długim nożem przebijamy schab na środku przez całą długość mięsa.
W utworzone nacięcie wkładamy kiełbasę i lekko obsmażamy z dwóch stron na patelni z dodatkiem cebulki.
3.Przekładamy schab do brytfanny podlewając wcześniej przygotowanym bulionem Pieczemy 1,5 godz w temperaturze 180 st.
4.Wykładamy mięso na talerz do wystudzenia, zaś sos zlewamy do garnka i zagęszczamy.
5.Schab z kiełbasą można podawać na zimno jako przystawkę i na ciepło z sosem i ziemniakami.
Porady
Do nadziania mięsa lepiej nadaje się cieńsza kiełbasa, a jej długość zależna jest od długości schabu.
Komentarze