Schab pieczony w mleku

4.5 (153 ocen)

Mięso po upieczeniu jest pyszną pieczenia na zimno najlepszą wędliną.

Składniki:

  • 1,5 kg schabu bez kości
    1/4 szklanki oleju
    3 ząbki czosnku
    1 łyżka soli
    1 łyżka pieprzu
    2 łyżki majeranku
    kilka gałązek świeżego majeranku
    1 litr mleka
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab pieczony w mleku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schab pieczony w mleku 1. Schab umyć i osuszyć, następnie natrzeć solą, pieprzem, polać olejem i posypać majerankiem oraz czosnkiem pokrojonym w plasterki na wierzchu ułożyć gałązki świeżego majeranku tak przygotowane mięso odstawić na 2 godziny po tym czasie do brytfanki wlać mleko
  • 2. przykryć i wstawić do nagrzanego do 200st piekarnika piec około 1 godziny i 40 minut w trakcie pieczenia mięso polewać powstałym sosem.
    Upieczone mięso zawinąć w folię aluminiową i zostawić do dokładnego wystudzenia najlepiej do następnego dnia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować