SCHAB PIECZONY W CEBULI

4.72 (177 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Super soczysty,rozpływa się w ustach,smakuje wyśmienicie.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • ok.80 dag. schabu bez kości
    4-5 dużych cebul
    majeranek
    pieprz
    przyprawa do wieprzowiny
    czubrica czerwona
    jarzynka
    naczynie żaroodporne
    2-3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.72 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab pieczony w cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab pokroić na plastry, rozbić trochę ale nie za cienko.Doprawić przyprawami i wstawić do lodówki na 2-3 godziny.Cebulę obrać pokroić w pióra przełożyć do miski posypać około 2 łyżkami jarzynki,popieprzyć wymieszać.Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, na dno rozłożyć cebulę następnie plastry schabu i znowu cebulka i tak na przemian (cebula,schab) tak aby u góry była cebula.Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika na 180* na około 1 godziny-1,20 zależy jak piecze piekarnik.

Porady

Jeśli chcemy by danie było bardziej pikantne możemy schab lub cebulkę posypać papryką ostrą w proszku.Danie super smakuje do piwa :) mąż zachwycony :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować