Schab pieczony z pieczarkami

4.5 (146 ocen)

Pyszny schab na obiad.

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości
    40 dag pieczarek
    6 ząbków czosnku
    rozmaryn świeży lub suszony
    tymianek świeży lub suszony
    sól
    pieprz
    papryka ostra
    papryka słodka
    czosnek granulowany
    2 łyżki sosu sojowego
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schab pieczony

Schab pieczony z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie schabu 1. Schab umyć, osuszyć, włożyć do naczynia żaroodpornego. Czosnek obrać, pokroić na pół, zrobić nacięcia w schabie i wcisnąć w nie czosnek. Mięso oprószyć wszystkimi przyprawami, polać sosem sojowym. Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę, wyłożyć na schab. Dodać po gałązce tymianku i rozmarynu.
  • Smacznego! 2. Piec w temp. 180*C ok 1 godz i 20 min,(pierwsze pół godziny pod przykryciem) polewając powstałym sosem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować