Schabowa kieszonka z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bardzo mocno rozbić kotlety schabowe. Doprawiamy przyprawa uniwersalna i pieprzem nacieram musztarda, układamy teraz składniki, które będą naszym farszem układamy to na jednej połówce ( żeby później drugą połówka przykryć), a wiec, starty ser następnie starta marchew. Ugotowane jedno jajko na twardo przekrawa na pół i po jednej połówce jajka na każdy kotlet. przykrywamy drugą częścią kotleta.Jeśli nie chce się nam skleić dobrze "kieszonka" kotleta schabowego możemy jeszcze brzegi delikatnie stłucz tłuczkiem. Panierujemy w roztrzepanym jajku z pieprzem i przyprawa uniwersalna, a następnie do bułki tartej i n kładziemy na rozgrzany tłuszcz opiekamy z dwóch stron.
Porady
można zrezygnować z panierki i tylko na tłuszczu opiec lub zamiast bułki tartej użyć mąki.
Komentarze