Kotlety schabowe w panierce z mąki kukurydzianej i tartej bułki

4.5 (167 ocen)

kotlety są chrupiące, smaczne...........SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • kotlety schabowe 6 sztuk, jajka 2 sztuki/"XL", olej 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, mąka kukurydziana - ile potrzeba, bułka tarta - ile potrzeba, smalec 1/2 kostki
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Schabowy

Kotlety schabowe w panierce z mąki kukurydzianej i tartej bułki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. świeże kotlety schabowe bez kości przy zakupie zostały puszczone przez nakłuwarkę, całkiem fajnie te kotlety wyglądały i nie były za cienkie...............

    jajka, kucharek, pieprz, ciut oleju /panierka lepiej trzyma/ roztrzepać widelcem.................

    do jajek włożyć kotlety, dobrze je natrzeć i do lodówki na 1 godzinę
  • etap 2. na gorącym smalcu smażyć rumiane kotlety z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować