Schabowe z grilla

4.5 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Już jako dziecko pomagałam mamie w kuchni. Teraz w kulinarne tajniki wdrażam moją córcię Karolcię. Uwielbiam wymyślać nowe przepisy. Na przykład schab na grilla

Składniki:

  • ● 1 kg schabu
    Marynata:
    ● słoik musztardy kremskiej
    ● 150 ml oleju
    ● 3-4 łyżeczki przyprawy do gyrosa
    ● 2 minikostki smażona cebulka
    ● 2 łyżeczki cukru
    ● 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
    ● 100 ml piwa
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Grill

Schabowe z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schab z grilla
1. Marynata: miksując, do
    musztardy cienkim strumieniem
    wlewamy olej. Dodajemy przyprawy i wlewamy piwo.
    Dokładnie mieszamy.
  • schab z grilla
2. Mięso myjemy i osuszamy.
    Kroimy w ok. 1-cm plastry.
    Rozbijamy. Wkładamy do marynaty.
    Odstawiamy na co najmniej
    10 minut. Pieczemy na
    rozgrzanym grillu po ok. 5 minut
    z obu stron.

Porady

Taki schab z grilla podajemy z frytkami i surówką z kapusty. Smakuje też z upieczonymi na grillu małymi, młodymi ziemniakami (ziemniaki szorujemy, zawijamy w folię i pieczemy ok. 30 minut). Idealnym dodatkiem będzie wówczas jogurt naturalny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_04-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować