Schabowe nadziewane w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab pokroić na plastry, każdy posypać solą i pieprzem, skropić sosem piri-piri i wetrzeć rozgnieciony czosnek. Na każdym kotlecie ułożyć suszone pomidory z kaparami, plasterki szalotki i po 2 listki bazylii. Kotlety złożyć na pół. Mąkę wymieszać z przyprawami i obtoczyć w niej kotlety. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
2.Pomidory obrać ze skórki i pokroić, cukinię wydrążyć i zetrzeć na grubym oczku, wrzucić do kotletów, posolić, popieprzyć i skropić 2-3 łyżkami sosu piri-piri. Dodać resztę przeciśniętego przez praskę czosnku i posiekaną szalotkę. Przykryć i dusić 20 minut.
3.Sos doprawić do smaku i dodać posiekane świeże zioła. Dusić jeszcze 5-10 minut. Podawać np. z ryżem. Smacznego :)
Komentarze