Schabowe zapiekane z orzechowym camembertem i morelami

5 (188 ocen)

  • 30 min

Przepyszna i za razem wykwintna odsłona kotleta schabowego. Intensywny smak camemberta połączony z lekko kwaskową morelą.

  • 30 min

Składniki:

  • NA 4 PORCJE:

    4 plastry schabu
    1 krążek orzechowego serka camembert
    150 g serka kanapkowego szczypiorkowego (np. Turek)
    2 średnie morele

    sól, pieprz, papryka słodka w proszku
    jajka do panierki
    mąka lub bułka tarta do panierki
    olej
Wystaw ocenę:

5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Schabowy Ser

Schabowe zapiekane z orzechowym camembertem i morelami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu rozbijamy na kotlety, oprószamy solą i pieprzem. Następnie obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej lub mące i smażymy na oleju na złoty kolor.
  • 2. Usmażone kotlety układamy w naczyniu żaroodpornym. Smarujemy po wierzchu serkiem kanapkowym. Camemberta przekrawamy w poprzek na 4 okrągłe plastry. Plastry kładziemy na środek każdego kotleta.
  • 3. Morele myjemy, pozbawiamy pestek i kroimy na cienkie półplasterki. Obkładamy nimi kotlety.
  • 4. Tak przygotowane schabowe oprószamy po wierzchu słodką papryką w proszku i zapiekamy 15 minut w 200 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Morele Orzechy Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować