Kotlet schabowy ze serem

4.5 (176 ocen)

Dodatek sera żółtego wzbogaca smak tradycyjnego schabowego.

Składniki:

  • 6 plastrów schabu bez kości po ok 1cm
    6 plasterków sera żółtego
    musztarda
    sól, pieprz,

    Panierka:
    Mąka pszenna
    jajko
    2 łyżki mleka 3,2%
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Kotlet schabowy ze serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schabowe 1. Schabowe bardzo cienko rozbić, posypać solą i pieprze oraz posmarować z wierzchu musztardą.
  • zwinięte roladki 2. Zwinąć roladki.
  • 3. Jajko rozbełtać widelcem wraz z mlekiem. Roladki panierować w mące, jajku i bułce tartej.
  • smażenie roladek 4. Roladki smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

3.33 (6 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kotlet schabowy

To może cię zainteresować