Schabowe „ciasteczka”

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała czytelniczka "Prześlij Przepis"

  • Łatwy

Składniki:

  • - schab (bez kości): 1 kilogram
    - olej: 3 łyżki
    - sezam (ziarna do panierki): 3 łyżki
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - sok z cytryny: 1 sztuka
    - pieprz biały (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - białko: 1 sztuka
    - natka pietruszki: 1 pęczek
    - foremki do ciasta: 5 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Schabowe „ciasteczka” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w 1-cm plastry,
    lekko rozbijamy. Solimy, oprószamy
    pieprzem, skrapiamy sokiem
    z cytryny. Odstawiamy na
    20 minut. Rozgrzewamy olej,
    kotlety lekko podsmażamy z obu
    stron i osączamy z tłuszczu.
    Układamy na desce i foremkami
    wycinamy różne kształty.
  • 2. Do jednej miski wsypujemy
    sezam, do drugiej wbijamy białko
    i roztrzepujemy. Mięso maczamy
    w białku, potem w sezamie.
    Smażymy z obu stron na
    rozgrzanym tłuszczu, aż sezam
    się zrumieni. Ozdabiamy natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować