Schabowe po amerykańsku z frytkami

4.5 (188 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gdy je robiłem, zabrakło soli. Doprawiłem więc innymi przyprawami. Kotlety wyszły super.

Składniki:

  • ● 1 kg schabu
    ● 2 kg ziemniaków
    ● sos sojowy
    ● 2-3 jajka
    ● olej
    ● bułka tarta
    ● sól
    ● 2 łyżki vegety
    ● po łyżeczce słodkiej lub ostrej mielonej papryki, przyprawy do kurczaka i ziół prowansalskich
    ● szczypta pieprzu
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schabowe po amerykańsku z frytkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marynata: vegetę, przyprawę
    do kurczaka, paprykę,
    zioła prowansalskie i pieprz
    dokładnie mieszamy z 2-3
    łyżkami oleju.
  • 2. Mięso myjemy, osuszamy
    i kroimy w plastry. Rozbijamy.
    Nacieramy z obu stron marynatą
    i skrapiamy sosem sojowym.
    Wstawiamy na 30 minut
    do lodówki.
  • 3. Ziemniaki obieramy, myjemy
    i osuszamy. Kroimy w grube słupki. Smażymy w głębokim
    oleju na złoto. Wyjmujemy,
    osączamy i solimy.
  • 4. Kotlety panierujemy w rozkłóconych
    jajkach i bułce.
    Smażymy na rozgrzanym oleju.
    Podajemy z frytkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować