Schabowe roladki z orzechami i śliwkami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Przepis powstał na potrzeby konkursu ... konkurs wygrany :)

  • 40 min

Składniki:

  • 3 plastry schabu
    80 g orzechów mieszanych, laskowe włoskie
    80 g suszonych śliwek
    2 jajka
    3 łyżki tartej bułki
    1 łyżeczka miodu
    sól
    pieprz
    bułka tarta do panierowania,
    tłuszcz do smażenia

Schabowe roladki z orzechami i śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schabowe roladki z orzechami i śliwkami 1. Plastry schabu rozbić młotkiem do mięsa na równe duże płaty.
    Orzechy i śliwki drobno posiekać, dodać 3 łyżki bułki tarte, miód, sól i
    pieprz do smaku oraz jajko i wymieszać. Nadzienie rozdzielić na 3 równe
    części, rozsmarować na schabie

    i zwinąć ciasno, nie spinać. Panierować w
    jajku i bułce. Usmażyć na wolnym ogniu ze wszystkich stron, pozostawić pod
    przykryciem na malutkim ogniu na 10 min. Można też wstawić na 10-15 min do
    piekarnika.

    Podawać z pieczonymi ziemniakami, lub frytkami i surówką z pora i marchewki
    doprawioną śmietaną .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy