Schabowe ruloniki z chrzanem i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab kroimy na 6 plastrów, rozbijamy tłuczkiem. Smarujemy każdy plaster łyżeczką chrzanu, lekko solimy i pieprzymy. W środek kładziemy kilka łodyżek szczypiorku i po jednej cebulce, na wierzch dodajemy pół łyżki masła. Ściśle zawijamy formując tzw. zrazy. Układamy w żaroodpornym naczyniu.
Sos serowy- mleko wlewamy do garnka, dodajemy mąkę, kurkumę i masło. Na małym ogniu stale mieszając doprowadzamy do zagotowania aż lekko zgęstnieje. Zdejmujemy z gazu. Wsypujemy potarkowany ser, doprawimy solą i pieprzem. Dobrze mieszamy. Tak przygotowanym sosem zalewamy schabowe ruloniki. Pieczemy w piekarniku około 30-40 minut w temperaturze 190 stopni.
Komentarze