Schabowe sakiewki z grzybami, suszonymi pomidorami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso rozbijamy na dosyć cienkie i duże kawałki. Doprawiamy solą i pieprzem oraz papryką.
Drobno pokrojoną cebulę szklimy na maśle, dodajemy pokrojone w kostkę grzyby leśne i i podsmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem i dalej podsmażamy, aż płyn odparuje. Na koniec dodajemy 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, pokrojone drobno pomidorki suszone pokrojony w kostke ser żółty. Składniki mieszamy.
--------------------------------------
Nadzenie grzybowo pomidorowo serowe układamy na środku każdego kawałka mięsa, kształtujemy sakiewki, związujemy je u góry mocno nitką.
Sakiewki układamy w żaroodpornej formie, której dno polewamy olejem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 45 -50 minut, podlewając mięso od czasu do czasu powstałym sosem.Gotowe sakiewki ozdabiamy szczypiorkiem, smacznego
Komentarze