Schabowy z pieczarkami

4.97 (147 ocen)

Często przygotowuje mężowi tę wersję schabowego.

Składniki:




  • 3 plastry schabu
    1 jajko
    3 łyżki bułki tartej
    sól i pieprz
    olej do smażenia
    200 g pieczarek
    papryka słodka
    1 łyżka masła

Wystaw ocenę:

4.97 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Schabowy z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu rozbić tłuczkiem z obu stron.
    Przyprawić. Każdy kotlet obtoczyć w rozmieszanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.
    Pieczarki umyć ,obrać i smażyć na rozgrzanym maśle,przyprawić odrobiną papryki. Schabowego ułożyć na talerzu,a na nim podsmażone pieczarki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować